Образовање за Србију

„Образовање(м) за Србију”: НАША ПРИЧА

Фондација „Образовање за Србију” настала је из велике љубави према најплеменитијој професији – наставничкој. Ово је професија која ствара, обликује и подстиче све друге професије. Да нема васпитача, учитеља, наставника, професора, предавача, педагога, психолога, дефектолога, тренера, ментора и осталих сродних професија, живот наше деце би био другачији.

Права намена просвете, како јој и само име каже, јесте да просветли и оплемени не само умове већ и срца. У сталној, прометејски инспирисаној тежњи да осветле пут којим деца иду, сви наши просветари, едукатори, ерудите и еду-иноватори наилазе на тешке препреке: системске, економске и друштвене. Мале плате, друштвени статус са све мање поштовања и системске одлуке довеле су до велике кризе у наставничком кадру. Поражавајућа је и чињеница са се све мање и мање младих људи окреће факултетима који школује будуће наставнике.

Нешто ту треба променити…
Нешто ту треба покренути…

Зато смо желели да постанемо део велике глобалне мреже Образовање за све”, која успешно спроводи програм Оквира педагошких компетенција за колективно лидерство – КОЛИД у преко 60 земаља света. Овај рад није рад само једне фондације, већ удружен рад преко 15.000 наставника широм света, који својим педагошким радом утичу на преко милион ученика. Делимо идеје, стварамо добре праксе и иновирамо образовање како бисмо сваком детету пружили сву неопходну помоћ да оствари своје могућности. 

Покрећемо промене… позитивне промене.

Придружи нам се у креирању боље будућности и постани наш сарадник, донатор или еду-иноватор.

teach_for_serbia_symbol

НАШ ПРИСТУП ПОЗИТИВНИМ ПРОМЕНАМА

Сарадња са
локалним заједницама

Фондација „Образовање за Србију“ гради партнерства која постају дубоко укорењена у заједницама које су посвећене деци и њиховом трајном напретку.

Неговање
колективног лидерства

Фондација „Образовање за Србију“ негује трајно колективно лидерство међу својим бившим учесницима, сарадницима и члановима заједнице, ради постизања напретка у остваривању визије успеха ученика.

Ангажовање способних и
ентузијастичних еду-лидера

Уважавајући различитости, Фондација „Образовање за Србију“ ангажује еду-лидере који су веома способни и усмерава њихов ентузијазам и знање у заједнице и школе, где ће спроводити наставу у трајању од најмање две године.

Дељење знања и
прилагођавање решења

Наша глобална мрежа „Образовање за све” обезбеђује платформу за особље, наставнике, бивше учеснике и сараднике широм света да међу собом деле решења за брже постизање напретка.

Пружање подршке
и развој капацитета

Фондација „Образовање за Србију“ пружа подршку и прилику за развој капацитета учесника у својим програмима како би са члановима заједнице, породицама и локалним лидерима могли да раде на остваривању заједничке визије успеха ученика и стварању темеља за колективно лидерство.

Подршка заједнице
успешном развоју деце

Заједнице широм света пружају свој деци образовање, подршку и прилику да остваре своје могућности.

НАШИ ЕДУ-ИНОВАТОРИ

др Светлана Белић Малинић​

ДИРЕКТОРКА ФОНДАЦИЈЕ

Јована Живковић

ДИРЕКТОРКА ЗА ТРЕНИНГ И ОБУКУ

Зорка Вуковић

ДИРЕКТОРКА ЗА РЕГРУТАЦИЈУ И СЕЛЕКЦИЈУ

Фондација „Образовање за Србију” регистрована је као непрофитна организација чији је оснивач и управитељ др Светлана Белић Малинић.

МБ: 28833733
ПИБ: 113165788